//

В Індії знищили християнське кладовище

Стародавнє християнське кладовище спаплюжили та зруйнували бульдозерами в Сабарматі, неподалік Ахмадабаду, столиці штату Гуджарат (Західна Індія). За словами християн із Загальноіндійської християнської ради (AICC), які вчора вийшли на вулиці на знак протесту проти «варварського акту», є обґрунтовані підозри, що напад скоїло радикальне угруповання індуїстів, які дуже активний в цій державі.


Члени організації просять негайної відставки прем'єр-міністра штату Гуджарат, Нарендра Моді, відомого лідера Бхаратія Джаната Парті (БДП), і дуже близького до індуїстських екстремістських угруповань. Моді, каже AICC в ноті, надісланій до Fides, «не захищає християн в державі, де зокрема в штаті Гуджарат відсутнє верховенство права». AICC також закликає до відставки начальника поліції в Сабарматі за невиконання своїх конституційних обов'язків.

 

Активісти організації, які бачили, що відбувалося на кладовищі, розповідають про знищені надгробки, які згодом розрівняли бульдозерами і зробили автостоянку. За словами очевидців, вантажівки і бульдозери діяли «під приводом чистки». Екуменічне кладовище у Сабарматі датоване Британським періодом. Площу надали у користування вірним семи християнських конфесій, які присутні в Ахмедабаді (католикам, методистам та деяким групам п'ятидесятників), ще 1947 року.


Сьогодні тисячі християн усіх конфесій будуть публічно вимагати перед мерією в Ахмедабаді, щоб їм забезпечили їхні право на свободу релігії.

 

За матеріалами fides.org