//

Індія: Церква сприяє розвитку країни

1 лютого Конференція Єпископів Індії розпочала генеральну асамблею під гаслом "Роль Церкви у побудові кращого майбутнього Індії". Архиєпископ Мумбаю, кардинал Освальд Граціас, глава єпископату Індії, розповів, що єпископи обговорили внесок Церкви у розвиток країни, особливо в сфері освіти.

 

Як інформує Радіо Ватикану, єрарх нагадав, що 150 років тому в Індії були відкриті перші католицькі школи та коледжі. "Основою католицької освіти є повага до всіх людей, даючи їм рівні можливості розвитку", - сказав Архиєпископ Мумбаю. Він підкреслив, що "в сфері охорони здоров'я Церква сприяє введенню сучасних медичних технологій, особливо в сільській місцевості, в громадській сфері сприяє соціальній справедливості".

 

Єрарх звернув увагу на проблеми Індії: злочинність, насильство на етнічному грунті, корупцію серед політиків, нерівний доступ до освіти та сфери охорони здоров'я, вік безробітних і прірву між бідними та багатими. Хоча католики становлять лише 2,3% населення країни, Церква заявляє про свою активну позицію у вирішенні даних проблем.