//

Спільнота Святого Еґідія відзначає своє 44-річчя

Службою Божою, яку в середу, 1 лютого 2012 р., ввечері, в Папській базиліці святого Івана на Латерані, очолить кардинал Вільям Левада, Префект Конгрегації Віровчення, своє 44-річчя відзначить Спільнота Святого Еґідія – міжнародна громадська організація, яка займається активним соціальним служінням в усьому світі.

 

На святкове богослуження зберуться бідняки, яким допомагають члени організації, а також кардинали та єпископи, представники інших Церков, Дипломатичного Корпусу, різних інституцій, а також представники спільнот з усього світу, щоб відзначити річницю служіння, яке сьогодні об’єднує понад шістдесят тисяч волонтерів у 73-х країнах світу.

 

Спільнота Св. Еґідія постала в Римі 1968 року з ініціативі юнака Андреа Ріккарді, який почав збирати групу ровесників, щоб слухати і втілювати в життя Євангеліє. Прикладом для наслідування для них були перша християнська громада, описана в Діяннях апостолів, та досвід св. Франциска з Ассізі. Першим служінням спільноти стала так звана «Школа для всіх», яка проводила заняття для бідних дітей з римських передмість, де було також багато мігрантів. З 1973 року група почала збиратися на вечірню молитву в храмі святого Еґідія в римському районі Трастевере, від якого отримала свою назву.

 

Сьогодні – це рух, до якого приєдналося понад 60 тис. людей на всіх континентах. Спільнота проводить активну соціальну роботу, допомагаючи знедоленим: бездомним, похилим віком, дітям, інвалідам, хворим на СНІД, ув'язненим, мігрантам. Відомими є боротьба за скасування смертної кари та старання на користь миру. З 1991 р. Друзі Спільноти Святого Еґідія розпочали харитативну діяльність в Україні.

 

Джерело: Радіо Ватикан