//

В Індії екстремісти напали на єзуїтський кампус

Індуїстські екстремісти вчора напали на єзуїтський університетський кампус в Aнекалі, що в індійському штаті Карнатака. «Приводом» для вторгнення було те, що на спорудах кампусу не було прапорів у національне свято. Екстремісти зірвали лекції і зажадали арешту ректора коледжу, повідомляє radiovaticana.org.


Поліція, яку викликали єзуїти, протягом двох годин без жодних дій спостерігала за заворушеннями в університетському містечку. Щоб якось закінчити ці сутички, ректор добровільно попросив офіцерів заарештувати його. Після цього індійська поліція забрала ректора до поліцейської дільниці, але не поліцейським авто, а провела в гурті екстремістів. Студентів, які стали на захист свого ректора о. Meлвіна Meндонкі, екстремісти жорстоко побили.

 

З-під варти поліція випустила єзуїта у пізній вечірній час і не прийняла заяв про злочин індусів, вимоги яких зростають з кожним днем. Зараз вони вимагають закриття престижного навчального закладу, де вчаться майже 400 студентів, це переважно даліти і люди з нижчих каст і племінне населення. За словами екстремістів єзуїтський коледж нищить культуру Індії, тому християнам треба заборонити провадити навчальні заклади.