//

Мексика: країна без релігійної свободи буде відсталою

Релігійна свобода не торкається лише самого культу, а означає щось більше, саме право на вираження своєї віри як приватно, так і публічно.  Як повідомляє Радіо Ватикану, на це звернув увагу генеральний секретар єпископату Мексики.


"Якщо Мексика не надасть своїм громадянам свободи виявлення їхньої віри у різних середовищах, у котрих вони живуть, вона залишатиметься відсталою країною", – сказав єпископ Рене Віктор Родрігес Гомес, покликаючись на зміни до 24 статті мексиканської Конституції. Так, 15 грудня  нижня палата парламенту Мексики ухвалила положення про гарантування свободи совісті і віросповідання, однак воно ще потребує затвердження сенатом та конгресом кожного штату Мексики. Відповідно до зазначеного положення, свобода віросповідання включає право практикувати індивідуально або у спільноті, а також публічно та приватно "обряди,побожності й акти відправляння культу".


Секретар єпископської конференції підкреслив, що свободу не можна обмежити обрядами і богослужіннями. Вона не є повноцінна, якщо вірні не можуть висловлювати публічно свої переконання, у тому числі етичні, що стосуються життя, осіб, любові чи подружжя. "Тут зовсім не йдеться про привілеї для Церкви, а про права людини", – сказав єпископ Родрігес.