//

Владика Венедикт провів зустріч Марійської дружини

27 січня 2012 р.Б. Владика Венедикт (Алексійчук) провів зустріч Марійської дружини церкви Архистратига Михаїла (Львів, Сихів).

 

Про його приїзд знали лише марійці, тому очолена ним Літургія стала великою несподіванкою для наших парафіян.

 

Після Літургії усі члени Марійської дружини зібрались в ризниці, де наша розмова розпочалась із молитви. Владика наголошував на важливості та значенні самої зустрічі. Ми його дуже уважно слухали, оскільки вражала манера його розмови. Також Владика Венедикт розповідав про радість, яка повинна нас переповнювати, адже ми є християнами і повинні нею ділитись з ближніми, не боятись бути відважними і щирими.

 

З аудиторії пролунало декілька запитань: Чи варто іншим часто вказувати на їхні помилки? Як постійно залишатись чимось зацікавленим? Ну і, звичайно, про саме покликання нашого гостя. На що відповіді були: «Так, потрібно іншим говорити про те, що вони поступають неправильно, але ненав’язливо. Мовляв, на мою думку, так не варто, щоб не налякати співрозмовника. В іншому світі наш ближній може запитати, чому ми не допомогли йому стати кращим?». «Щоб бути зацікавленими, потрібно в усьому бачити Бога». «Покликання я відчув в один момент як голос Божий і вже не зважав на інші голоси». Також ми розповіли про діяльність нашої спільноти.

 

Сама зустріч відбувалась як діалог, а не монолог однієї зі сторін. Після закінчення спілкування ми стали в коло, щоб помолитись, взялись за руки і, пускаючи запалену свічку по колу, говорили свої намірення, після чого Владика Венедикт пустив «іскру любові». Було дуже приємно, що він в усьому брав активну участь. На знак нашої подяки ми подарували йому велику листівку, яку приготували власноруч, і написали наші побажання.

 

Ну і, звичайно, як тут без частування - ми приготували тортик і сік, що він благословив.

 

Наші обличчя випромінювали величезну радість і вдячність від зустрічі, бо вона була чимось неймовірним. Владика настільки класний (навіть не можу підібрати відповідного слова, щоб його охарактеризувати), що ми б слухали його кожного дня!!! Ми з нетерпінням чекаємо наступної зустрічі і складаємо велику подяку Богу за цю.

 

© Василечко Софця
Фото: Кушка Андрій
Джерело: ДивенСвіт