//

Поліція Нігерії не дає ради в країні

«Проблеми діяльності нігерійського угрупування Боко Гарам не може розв’язати поліція, вони потребують політичних інструментів» - вважає Архиєпископ столиці Нігерії Джон Олорунфемі Онаєкан. В той же час, влада півночі країни займає двозначну позицію, саботуючи рішення федерального уряду, чим полегшує життя терористам.

 


Архиєпископ підкреслив, що не звинувачує політиків у злочинах Боко Гарам, однак вказує, що такою позицією локальна влада погоджується з вимогами талібів, хоч і не поділяє їх методів. Власне місцева влада півночні країни повинна розпочати діалог з бунтівниками, хоч цей процес буде складним.

 


Як зазначив Архиєпископ, більшість нігерійців не хоче встановлення ісламської держави, але поділити країну на мусульманську північ і християнський південь теж не є легко, оскільки і там, і там живуть  представники інших релігій. Крім того, складним є питання про національну приналежність мешканців, оскільки кордони слабо контрольовані і люди можуть пересуватися з країни до країни Африки практично без перешкод.

 

За матеріалами: radiovaticana.org