//

Австрійський «Caritas» буде боротися з дитячою бідністю у Східній Європі

Під гаслом «Нарешті безпечно» австрійська організація «Caritas» розпочала кампанію з боротьби з дитячою бідністю в країнах Східної Європи. «В наших проектах у Східній Європі ми щораз більше орієнтуємося на дітей», – заявив президент австрійської філії «Caritas» Франц Кюберль під час своєї подорожі на Україну.


«Caritas» шукає можливості допомоги дітям, даючи їм шанс нормального розвитку. Загальна кількість проектів «Caritas» у Східній Європі – 205, у тому числі 158 для дітей. Це допомога дитячим будинкам та дитячим садкам, профілактична робота з сім'ями, підтримка безпритульних дітей. Крім того, існують численні проекти для літніх і хворих людей, наприклад мобільні медичні послуги у надзвичайних ситуаціях.

 

У Східній Європі є люди «найбільш вразливі», сказав директор віденської філії «Caritas» Міхаель Ландау, «які залишаються в катастрофічних життєвих умовах»: діти і люди похилого віку. Тому важливо було «подивитися саме в їхній бік». Ландау і Кюберль перебували 26–29 січня в Україні, де знайомилися разом з австрійськими журналістами з благодійною діяльністю місцевих католицьких структур.

 

За матеріалами: radiovaticana.org