//

У Стрию відбудеться презентація Катехизму УГКЦ «Христос – наша Пасха»

02 лютого 2012 року, з благословення Преосвященного Владики Тараса Сеньківа, Апостольського Адміністратора Стрийської єпархії, та сприяння Катехитичної комісії Стрийської єпархії УГКЦ відбудеться презентація Катехизму УГКЦ «Христос – наша Пасха» у м. Стрий.


Захід розпочнеться о 11:00 год. у приміщенні Стрийського міського будинку культури, за адресою: вул. С. Крушельницької, 18.

 

Для проведення презентації запрошено с. Луїзу Цюпу, СНДМ, заступника голови Патріаршої Катехитичної комісії УГКЦ, та о. д-ра Тараса Барщевського, керівника вечірньої школи Катехитично-Педагогічного Інституту УКУ у Львові, які брали безпосередню участь у написанні Катехизму УГКЦ.

 

У рамках представлення книги буде висвітлено передумови та процес написання Катехизму, його структура, зміст та інші особливості, які лягли в основу цього офіційного тексту віровчення УГКЦ.

 

Запрошуємо усіх зацікавлених до участі!

 

Доідка:

Катехизм «Христос — наша Пасха» — офіційний текст віровчення Української Греко-Католицької Церкви. Книга розкриває особливість богословської традиції УГКЦ, спираючись на Святе Письмо, спадщину Отців Церкви та Отців УГКЦ, рішень Вселенських та Помісних Соборів, богослужбових творів, агіографії та іконографії.

Над укладенням Катехизму УГКЦ «Христос – наша Пасха» комісія працювала понад 9 років. Книга складається із трьох основних частин: «Віра Церкви», «Молитва Церкви» і «Життя Церкви». За методологічну основу тексту Катехизму взято анафору Літургії св. Василія Великого.

Метою Катехизму є: допомогти вірним УГКЦ краще пізнати і глибше втілювати у життя Христову віру, плекати Київську християнську традицію Володимирового хрещення, засвідчити невід′ємний зв′язок Київської християнської традиції з Вселенським християнством, оновити, утвердити у вірі, східній традиції та в єдності вірних УГКЦ.

 


Програма проведення презентації Катехизму УГКЦ «Христос – наша Пасха» 2 лютого 2012 року м. Стрий

11.00 – Слово-привітання Преосвященного Владики Тарас Сеньківа, Апостольського Адміністратора Стрийської єпархії УГКЦ;
11.30 – відео-ролик про Катехизм УГКЦ;
12.00 – I доповідь. с. Луїза Цюпа, СНДМ, Заступник голови Патріаршої Катехитичної комісії УГКЦ;
12.30 – II доповідь. о. д-р Тарас Барщевський, керівник вечірньої школи Катехитично-Педагогічного Інституту УКУ у Львові;
13.00 – Запитання до учасників робочої групи по написанню Катехизму «Христос наша Пасха». Дискусія.

 

Джерело: stryi.ugcc.org.ua