//

Кардинал Каспер написав книгу про проблеми Церки

Книга  кардинала Вальтера Каспера «Католицька Церква. Сутність, реальність і місія» вийшла 28 січня 2012 року. У ній кардинал з власного досвіду – богослова і колишнього глави Папської Ради з християнської єдності  –  розповідає про стан Церкви, повідомляє Romereports.com.

Кардинал Курт Кох, висловлюючись про роботу кардинала Каспера, назвав її «книгою, написаною християнином, який розповідає про своє життя і свої стосунки з Церквою».


Я хотів поділитися фактами з мого досвіду в галузі богослов'я і зробити висновки, які покажуть, як вивести Церкву з кризи, з якою Вона зараз стикається, зокрема допоможуть її вірним, священикам і студентам, –  прокоментував кардинал Вальтер Каспер появу цієї книги.

 

Також Кардинал Каспер зазначає, що його книга виходить за рамки простого аналізу Церкви. Радше, у ній йдеться про три ключових моменти: місії мирян, роль жінок в Католицькій Церкві та педофілію.

 

Я зробив реальний аналіз, чесний, який показує світло і тінь Церкви. Я прийшов до висновку, що в ситуації, в якій ми є зараз, ми повинні повернутися до нашого глибокого коріння, повернутися до Святого Письма, бо ми не можемо придумати або зробити нову Церкву, ми повинні оновити Церкву, особливо духовно».

 

Кардиналові Касперові 78 років. Він був висвячений 1957 року і отримав понад 20 почесних докторських ступенів. Але найважливішою вважає свою роботу для сприяння єдності між усіма християнами.