//

Засновник Всесвітньої мережі радіо «Марія»: «Я відчуваю тут любов»

27 січня 82-річний італієць, засновник світової мережі католицького радіо «Марія» Емануеле Ферраріо зустрівся з українськими слухачами.

 

Зустріч з гостем відбулась у столичному римо-католицькому храмі Успіння Діви Марії при підтримці настоятеля парафії о. Юзефа Червонки.

 

Після Меси, в якій взяли участь отець Олексій Самсонов, директор радіо «Марія» в Україні та отець Павло Вишковський, директор Католицького Медіа Центру, відбулась сама зустріч з Емануелем.

 

«Сьогодні ввечері я пригадав таку історію, – розповідає гість, -  тому, що сюди зайшов отець Павло (о. Павло Вишковський – ред.). Я його зустрів 10 років тому в Римі, і він звернувся до мене з проханням розпочати радіо «Марія» в Україні. Хоча це здавалося на той час просто мрією».

 

«Але, – за словами італійця, – Бог допомагає і Йому треба дякувати за те, що радіо розвивається. Сьогодні ввечері я дякував Ісусу Христу за цей чудовий дар, за це чудове радіо».

 

Емануеле Ферраріо висловив своє задоволення роботою українського колетиву радіо-станції «Марія»: «Радіо, яке є тут, воно є добре. Тому, що тут я відчув любов».

 

«Сьогодні я тут, в Києві, і хотів би вам сказати, що маєте молитися, щоб це радіо стало насправді радіо для України і для українців», – звернувся до присутніх засновник.

 

Як зазначив гість, проект радіо «Марія» зародився в Італії: «12 січня цього року ми святкували 25 років. Вірю, що з часом цей проект радіо покриє цілий світ», – зізнався Ферраріо.

 

Кореспонденту сайту «Сіль» Емануель Ферраріо  розповів,  що радіо «Марія» існує в 58 країнах світу.

 

На думку засновника світової мережі католицького радіо, не потрібно клопотатися як саме робити, а просто робити покладаючись на Бога: «Одна з ідей при створенні радіо була в тому, щоб не робити жодної реклами. Жити від того, що Бог дає, і вірити в то, що Бог дає. Все»

 

Нагадуємо, радіо «Марія» — міжнародна сім’я християнських просвітницьких радіостанцій. Заснована 1983 року у Мілані.

 

«Радіо Марія» виходить в понад 40 країнах світу, серед яких Італія, США, Франція, Німеччина, Австралія, Ліван, Аргентина, Мозамбік і ряд інших держав в різноманітних куточках світу, де ефір ведеться рідною мовою кожного народу.

 

Радіо Марія було засноване як парафіяльна радіостанція 1983 року в Аркеласко Дерба провінції Комо – Міланська Єпархія. Метою радіо було оповіщення новин парафіянам і допомога їм у молитві через служіння Літургії та молитви на Вервиці. З 1990 року радіо почало транслюватися в інших країнах. Вони існують завдяки праці волонтерів та фінансовим пожертвам радіослухачів.

 

Нагадуємо, католицьке радіо «Марія» можна слухати на хвилі 68,69 fm, або онлайн на сайті radiomaria.org.ua.

 

Василь Возняк
Джерело: www.soli.com.ua