//

Римо-Католицька Церква і Східні Православні Церкви Великобританії прагнуть до єдності

Минулого тижня Римо-Католицька Церква і Східні Православні Церкви Великобританії зробили "безпрецедентний" крок щодо зближення.

 

Церкви презентували книжку під назвою "Спільні заяви", в якій перераховані ті питання, в яких досягли богословської згоди між конфесіями, а також заяви Папи Бенедикта XVI та керівництва Сирійської, Коптської та Вірменської Православних Церков. Метою "Спільних заяв" є розширення екуменічної співпраці та підвищення рівня інформованості людей про схожість між конфесіями.

 

Книжку розробив Католицько-Східно-Православний Регіональний Форум (Catholic-Oriental Orthodox Regional Forum - COORF), а представили єпископ Ангелос, генеральний єпископ Коптської Православної Церкви у Великобританії, а також католицький Архиєпископ Кевін Макдональд (архиєпископ-емерит Саутворка).

 

Єпископ Ангелос сказав, що між двома церквами набагато більше спільного, ніж того, що розділяло їх упродовж останніх 1600 років: "Це дуже добре, що ми з нашої кафедри проповідуємо любов, але якщо наші Церкви не працюють разом, то в очах наших вірян це виглядає досить лицемірно. Якщо ми, як керівники Церкви, як священики і пастори Церкви не можемо будувати взаємини і розширяти співробітництво між нашими Церквами на землі, на якій ми живемо, тоді нам буде дуже складно проповідувати любов, прощення і прийняття. Саме тому я дуже радий бути частиною цього документа".

 

Архиєпископ Макдональд заявив: "Хоча в минулому існували відмінності, вони вже не виправдовують поділу, що триває, і це заклик до Церков зібратися разом і рухатися в напрямку ближчого спілкування".

 

За словами: ru.christiantoday.com