//

«Неокатехуменальний шлях» готується до євангелізації Азії

20 січня Апостольська Столиця затвердила літургійні практики «Неокатехуменального шляху». Один з його засновників, Кіко Аргуельо, у інтерв’ю для Romereports розповів про плани на найближче майбутнє цієї спільноти.


«Наша подорож по усьому світу триває вже майже 45 років»,– зазначив п. Аргуельо. «Тепер ми готуємося до євангелізації Азії, в тому числі Китаю. У Китаї ми вже проводимо семінари, і готуємо сім’ї для діяльності у Таїланді та В’єтнамі. Іван Павло ІІ говорив, що у третьому тисячолітті існує потреба євангелізації Азії, і тепер Господь веде нас туди».


Діяльність членів спільноти «Неокатехуменальний шлях» напряму пов’язана із новою євангелізацією. Серед них є кілька сімей, які покидають усе і відправляються до «дехристиянізованих» країн.


У 2002 році папа Іван Павло ІІ тимчасово погодив статут спільноти. У 2008 р. відбулось офіційне затвердження статуту. Тепер Ватикан затвердив літургійні практики християнської ініціації.


На даний час «Неокатехуменальний шлях» налічує більше 3 тисяч священиків, 1500 семінаристів та 80 семінарій. Члени «Неокатехуменального шляху»  формуються у спільноти по 25-50 осіб, таких спільнот у всьому світі є близько 40 тисяч.