//

Архиєпископ Долан: адміністрація Обами вважає вагітність хворобою

Майбутній кардинал і глава Конференції католицьких єпископів США, Архиєпископ Тімоті Долан, зазначив, що адміністрація американського президента Барака Обами відкинула релігійну свободу тих груп населення, які не вважають жіночу плідність «хворобою».


Висловлюючи своє ставлення до рішення уряду США включити контрацепцію та стерилізацію до лікувально-профілактичної медицини, Архиєпископ Нью-Йорку  зазначив на сторінках Wall Street Journal: «Католицька Церква захищає релігійну свободу, в тому числі свободу совісті, для усіх». За словами майбутнього кардинала, «адміністрація Обами не змогла виразити таку ж повагу до совісті католиків та всіх, хто не погоджується з тим, щоб вважати вагітність хворобою».


Майбутній кардинал Долан назвав цей крок уряду «безпрецедентним вторгненням у свободу совісті» віруючих. Він також наголосив, що релігійна свобода, яку гарантує Білль про права, є «джерелом життєвої сили американського народу» і «наріжним каменем американського уряду». Тепер це право знаходиться під загрозою в інтересах запобігання народжуваності.


«Ця ерозія наших першочергових прав повинна заставити усіх американців замислитись. Коли уряд намагається порушити свободу, яка є настільки важливою для нашої нації, страшно уявити, що ж чекає на нас далі»,– підсумовує Архиєпископ Тімоті Долан.