//

Одразу у п’яти парафіях Київської архиєпархії було відслужено Архиєрейські Літургії

Як ми повідомляли раніше, 20 - 23 січня у Києві відбувалися засідання 15-ї (30-ї) сесії Постійного Синоду Української Греко-Католицької Церкви. У Постійному Синоді, окрім Глави УГКЦ, брали участь єпископи з України та поселень: Високопреосвященний Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський, Високопреосвященний Владика Василь (Семенюк), Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський, Преосвященний Владика Павло (Хомницький), Єпарх Стемфордський (США), та Преосвященний Владика Василь (Івасюк), Екзарх Одесько-Кримський (Владика Василь заміняв Владику Давида (Мотюка), Єпарха Едмонтонського, який не зміг прибути до Києва за станом здоров’я).

 

Щоб зблизька ознайомитися з життям церковних громад, у неділю, 22 січня, члени Постійного Синоду здійснили богослужіння в різних громадах УГКЦ Київської архиєпархії. Блаженніший Святослав, у Неділю по Богоявленні та з нагоди Дня Соборності, відслужив Літургію у храмі Благовіщеня Пресвятої Богородиці, Митрополит Ігор (Возьняк) відвідав парафії УГКЦ в м. Біла Церква, м. Бровари, с. Вільшанка, Митрополит Василь (Семенюк) відслужив Божественну Літургію в м. Вишгороді, Владика Василь (Івасюк) побував у м. Ірпені, а Владика Павло (Хомницький) відвідав вірних УГКЦ у м. Чернігові.

 

Запрошуємо ознайомитися з враженнями владик після відвідин парафій Київської архиєпархії УГКЦ.

 

Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, про завдання Постійного Синоду у житті Церкви та про важливість душпастирських візитів до парафій

Митрополит Ігор (Возьняк) про відвідини парафії УГКЦ в м. Біла Церква

Митрополит Василь (Семенюк) про візит до м. Вишгороду

Владика Павло (Хомницький) про відвідини м. Чернігова

Владика Василь (Івасюк) про життя парафії в м. Ірпені

 

Департамент інформації УГКЦ