//

Архиєпископ Вельки: ми повинні спільно свідчити про Христа

Архиєпископ Берлінський Райнер Марія Вельки сказав в інтерв'ю Ватиканському Радіо, що тільки спільне свідчення християн різних деномінацій може бути знаком для "загубленого" суспільства. "Найкращим прикладом цього - ситуація в Берліні, в якому християни в меншості", - сказав єрарх. Архиєпископ Райнер Марія Вельки зазначив, що Німеччина - це країна, в якій почалася реформа, і тому тут особливо важливим є екуменічний діалог. "Про це часто говорять архиєпископ Роберт Цоліч, голова єпископату Німеччини і голова Лютеранської Церкви пастор Ніколаус Шнайдер", - сказав єрарх.


На думку архиєпископа Берлінського, діалог між християнськими конфесіями це, перш за все, спільне свідчення там, де живеш. "У Берліні тільки 9 % жителів є католиками, а 18 % це лютерани. Протягом багатьох років тут існує Екуменічна рада, до якої належить понад 30-ть християнських громад та конфесій ", - сказав архиєпископ Вельки.


Він зазначив, що християни можуть тут втриматися тільки в єдності. "Це не означає, що ми не бачимо того, що нас ділить. Ми свідомі тієї різниці, яка існує між нами, але хочемо спільно свідчити про Христа у нашому "загубленому" суспільстві ", - сказав архиєпископ Вельки.