//

Натхнений працею Ґауді, японський скульптор став католиком

Етсуро Соту, ще будучи професором мистецтва в Університеті Кіото, вирішив відвідати Європу. У 1978 році він приїхав до Барселони. Там його настільки вразив храм Пресвятої Родини, автором якого є Антоні Ґауді, що він вирішив покинути усе і слідувати скульпторській праці Ґауді. З того часу він продовжував все більше і більше вивчати про цього архітектора.


Пан Етсуро походив із країни, культурні та релігійні традиції якої значно відрізняються від європейських. Саме тому йому було важко брати участь у цьому проекті, будучи вірним духові Ґауді. Коли він врешті зрозумів істинне призначення Sagrada Familia, це змінило його життя.


Переосмисливши свої цінності, Етсуро навернувся в католицизм.


«Для чого будувати храм Пресвятої Родини? Для чого нам будувати? – Ми не прагнемо створити марнославну людську красу. Ні, Sagrada Familia є інструментом, з допомогою якого будемо будуватись ми. Ґауді залишив храм напівзбудованим, однак храм повністю збудував людину Ґауді»,– зазначає скульптор.


На даний час Етсуро Соту працює над головними скульптурами храму Пресвятої Родини – витвору мистецтва, що змінив усе його життя.


За матеріалами Romereports.com