//

Дитячий ансамбль з Івано-Франківська в каплиці Радіо Ватикану

19 січня 2012 р. з каплиці Благовіщення Радіо Ватикану у прямому ефірі транслювалось богослуження з нагоди празника Богоявлення Господнього за юліянським календарем, яке очолював Високопреосвященніший владика Циріл Васіль, ТІ, Секретар Конгрегації для Східних Церков, у співслужінні отця Віталія Дем’янця, голови молодіжної комісії Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ, отця Тимотея Коцура, ЧСВВ, керівника Українського Відділу Радіо Ватикану, який виголосив проповідь, та отця Марка Дурлака. Апостола проспівав Роман Різняк. А несподіванкою для радіослухачів було те, що співав дитячий вокальний ансамбль «Дзвіночки» з міста Івано-Франківська під керівництвом пані Божени Куцій.


Як повідомили в Інформаційному центрі Молодіжної комісії Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ, ще 12 січня вихованці дитячої музичної школи № 1 м. Івано-Франківська разом з художним керівником та диригентом п. Боженою Куцій та головою Молодіжної комісії Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ о. Віталієм Дем'янцем вирушили з різдвяними колядками та щедрівками до українських громад в Італії.


Ансамбль «Дзвіночки» був створений 1990 року з метою поширення українських культурно-духовних традицій та звичаїв, а згадана дитяча музична школа втішається вже понад сторічною історією. В репертуарі ансамблю – понад 30 колядок і щедрівок. «Дзвіночки» постійно беруть участь в різдвяних концертах, фестивалях, конкурсах, виступають на радіо та телебаченні тощо. Нещодавно дитячий ансамбль «Дзвіночки» випустив CD-диск під назвою "Хай святкує Україна Сина Божого Різдво".