//

Іспанський єпископ закликав дітей бути "маленькими місіонерами"

Джерардо Мелгар, який очолює іспанську єпархію Осма-Сорія, у своєму листі, присвяченому Дню Дітей-Місіонерів, нагадав дітям, що Ісус очікує, що вони будуть "маленькими місіонерами".


День Дітей-Місіонерів відзначатиметься у неділю 22 січня, повідомляє CNA. Цей день єпископ Мелгар закликав провести дітям зі своїми сім’ями, разом молитися, щоб Євангеліє торкнуло кожного.


"Ісус розраховує на вас, як на апостолів, тобто людей, які зустріли Його і намагаються йти за Ним. Також Господь розраховує на вас, як Своїх місіонерів,тобто вірних, які не лише живуть своєю вірою, але також передають її іншим, розмовляючи про Нього, молячись разом та допомагаючи їм зрозуміти, наскільки Бог є для вас важливим", – зазначив єрарх.


Звертаючись до дорослих, єпископ Мелгар підкреслив: "Кожен покликаний бути місіонером. Саме ми маємо показати дітям власним життям, що Ісус насправді важливий для нас і що ми справді зацікавлені у тому, щоб зробити Його центром нашого буття". У зв’язку з цим він зауважив, що віра не є чимось, що має бути сховане, і що її не можна ховати для себе, але радше поширювати її, щоб інші люди могли пізнати Бога і Його Євангеліє, щоб вони могли навернутися і спастися.


На завершення свого листа єпископ Мелгар закликав католиків "допомогти дітям стати "маленькими місіонерами" для своїх сімей і друзів; і разом бути закваскою та світлом у суспільстві, сповненому самотністю і порожньому без Бога".