//

Нігерійський Архиєпископ побоюється нових нападів на християн на півночі

Архиєпископ Джон Онаєкан в Абуджі, Нігерія, повідомив, що телефонні текстові повідомлення, що поширюються на півночі країни, попереджають "про плани деяких мусульманських груп щодо вбивства християн на півночі певної ночі". Відповідно до останніх подій Архиєпископ каже: "зрозуміло, що не можна вважати такі тексти порожніми погрозами". Він, очевидно, посилається на хвилю кривавих нападів терористів Боко Харам.

 

Як інформує catholicculture.org, Архиєпископ Oнаєкан сказав, що християни "мають і надалі проявляти пильність і свідому безпеку скрізь: вдома, на роботі і,перш за все, на культових місцях". Він закликав християн, які мають досвід у питаннях безпеки, допомогти забезпечити захист Церкви . До того ж Архиєпископ наголосив, що уряд має виконувати основну роботу щодо захисту всіх громадян. Цей захист, наголосив він, "це наше право, як законослухняних громадян, і це обов'язок держави".

 

Архиєпископ сказав, що всі нігерійці мають "протистояти будь-яким спробам перетворити їх на ворогів один одному". Він закликав докласти особливих зусиль для зміцнення зв'язків з помірними мусульманськими групами.

 

У своєму посланні Архиєпископ звернувся до всіх священиків, щоб вони говорили дві спеціальні молитви для майбутнього Нігерії в кінці кожної Літургії: про опіку Матері Божої та за Нігерію в біді. Остання молитва, яка була "багато років тому і до сих пір є актуальною для нинішньої ситуації", – сказав він.