//

Прем'єр-міністр Італії наголосив на необхідності внеску католиків і Церкви для виходу з кризи

 Прем'єр-міністр Італії Маріо Монті зазначив, що вчення Папи, його сильне особисте свідчення, а також важливий внесок Апостольської Столиці й італійського єпископату, є фундаментально необхідними для загального блага країни, повідомляє radiovaticana.org. За словами італійського політика, під час економічної кризи взаємини між державою і Церквою можуть посприяти знищенню "стін" національних егоїзмів і зміцнити почуття  відповідальності та солідарності.

 

"Ніхто не може сказати сьогодні, коли закінчиться ця економічна і фінансова криза, яка що більше стає кризою соціальною. Але кожен з нас має обов'язок думати про те, як посприяти закінченню цього "часу бідності", спираючись на усвідомлення того, що є справжнім багатством. Криза відома, перш за все її драматичними матеріальними наслідками. Але менш відомі "приховані прояви бідності", які її викликали: маргіналізація, втрата надії, зниження народжуваності, труднощі життя спільнот, сімей, діяльності асоціацій".

 

Політик зазначив, що за кризу кожен має відчувати свою відповідальність і сприяти суспільному, моральному та соціальному розвитку."Кожен суб'єкт – індивідуальний чи колективний, приватний або публічний, покликаний бути "кращим" в тій сфері, в якій працює – неважливо, великій чи малій", – сказав прем'єр-міністр Італії.

 

На думку політика, звинувачувати в нинішній ситуації єдину європейську валюту означає не помічати важливих проблем, які охопили Європу: конфліктів і відсутності дисципліни. Маріо Монті звернув увагу на потребу внеску католиків і Церкви в сприяння виходу з кризи.