//

Італійські католики закликали уряд Китаю випустити ув’язнене духовенство

З проханням звільнити католицьке духовенство до Китаю звернувся через агентство Папського інституту зарубіжних місій італійський професор Рокко Буттільоне.


«Ми підписуємо звернення News Asia до китайської влади щодо свободи трьох священиків і шести єпископів, які все ще в руках поліції, під вартою без суду у в'язниці, – пише голова Спілки християнських демократів. – Деякі з них літні люди, а й про інших роками не було жодних новин.

 

Інформаційне агентство Asia News надіслало листа президентові КНР Ху Цзіньтао і послу цієї країни в Італії. Згадуючи про Місячний Новий рік, що відзначають у Китаї 23 січня, наголосили, що сотні мільйонів китайців зібралися з цієї нагоди зі своїми сім'ями. «Тому ми просимо, щоб тим єпископам і священикам було дозволено повернутися до своїх сімей та громад, – читаємо у зверненні. – Їх не звинуватили в жодному злочині, але змушують виконувати важку роботу в країні, яка є членом Ради Безпеки ООН і підписала Загальну хартію з прав людини», – звертає увагу агенція Папського інституту зарубіжних місій.

 

Серед згаданих у зверненні Asia News духовних осіб є двоє катакомбних єпископів, які перебувають у в'язниці понад 40 і навіть 50 років, це 80-річний Су Чжімінь і 90-річний Ши Eнхіанг. Третій, молодий за віком, єпископ Ву Квініг, після розголошення таємних свячень від листопада 2007 року перебуває під домашнім арештом у семінарії із забороною вершити функції єпископа.


За матеріалами: info.wiara.pl