//

Глава ординаріату у Великобританії закликав англікан переходити в католицизм

Глава британського ординаріату для колишніх англікан, що перейшли до повного сопричастя з Католицькою Церквою, з нагоди Тижня молитов за єдність християн закликав англікан вийти з Церкви Англії і приєднатись до їх структури.


Як інформує видання The Tablet, у своєму зверненні Монс. Кіт Ньютон зазначив: «Ті, хто поділяє віру Католицької Церкви, а не красу сопричастя з Нею, повинні бачити в нас (ординаріаті) те глибоке враження, яке створюють наші нові відносини з Христом, щоб могти віднайти силу дати відповідь на Його покликання до повноти єдності у Церкві під проводом наступника Петра».


За словами Монс. Ньютона, впродовж минулого року відносини з англо-католиками були досить напруженими, оскільки члени ординаріату приєднались до Католицької Церкви, а ті, хто залишився у Церкві Англії є лише у «частковому» сопричасті з Католицькою Церквою.


Нагадаємо, що 15 січня 2011 року на прохання тих членів англіканської спільноти, які хотіли повернутися до повної єдності з Римо-Католицькою Церквою було створено ординаріат на основі Апостольської конституції "Anglicanorum Coetibus" Бенедикта XVI.