//

Глава ватиканської дипломатії вирушив до Сенегалу

У Сенегалі ще триває святкування 50-річчя дипломатичних відносин зі Святим Престолом. Річницю відзначили святковою Літургією 15 січня у столичній катедрі, яку відслужили Архиєпископ Дакару кардинал Теодор-Адріен Сарр і глава Ватиканської дипломатії, Архиєпископ Домінік Maмберті,  повідомляє radiovaticana.org.

 

Під час Літургії секретар у справах зв'язків зі Святим Престолом звернув увагу на стійкість вже півстолітніх дипломатичних відносин з Сенегалом. Ця західно-африканська країна нав’язала їх у перші роки після незалежності. Відносини були встановлені 17 листопада 1961 року, і через місяць, 22 грудня, перший сенегальський посол Луїс Легро вручив вірчі грамоти Івана XXIII. Архиєпископ Мамберті нагадав, що ватикансько-сенегальські відносини підтримуються задля запобігання конфліктів, солідарності та миру в усьому світі, особливо в Африці. Але треба постійно зміцнювати ці відносини зазначив Архиєпископ Дакару, кардинал Сарр.

 

На Літургії була присутня також представниця уряду – міністр у зв'язках з інституціями – Тереза Коумба Діоп, вона підкреслила, що Сенегал є прикладом демократії та міжрелігійного діалогу. Влада хвалитися тим, що серед африканських країн перші дипломатичні відносини з Ватиканом мав саме Сенегал, де понад 90 відс. населення сповідує іслам.