//

Єпископська конференція Італії призначила нового Пасторального координатора для українців в Італії

В зв’язку із завершенням терміну дії мандату Пасторального координатора для українських іммігрантів в Італії, уряд якого з 2005 року виконував о. Олександр Сапунко, Постійна Рада Єпископської конференції Італії зібрана в Анконі з 24 по 27 січня призначила на дану посаду о. Марка Ярослава Семегена, Віце-пароха української парафії свв. Сергія і Вакха у Римі, який приналежить до клиру Тернопільсько - Зборівської єпархії УГКЦ.

 

Призначення оприлюднене сьогодні, 28 січня 2011 р., разом із заключними повідомленнями щодо робіт Постійної Ради Єпископської конференції Італії.

 

Пасторальний координатор вибирається з поміж духовенства Церкви до якої належать іммігранти та призначається за згодою Глави даної Церкви Єпископською конференцією Італії для співпраці із Фундацією «Мігрантес». Фундація «Мігрантес» – інституція Єпископської конференції Італії, яка займається пасторальною опікою як для італійських емігрантів у світі, так і для іноземних іммігрантів в Італії.

 

Як відомо, в Італії на сьогоднішній день діють біля 140 душпастирських осередків для українських іммігрантів. Ними опікується Апостольський Візитатор, Преосвященний Владика Діонісій (Ляхович) у співпраці із Пасторальним координатором. В зв’язку із новим призначенням Владика Діонісій висловив щиросердечну вдячність за шестирічну працю о. Олександру Сапунко та привітав із новим призначенням о. Марка Ярослава Семегена, бажаючи обом ієреям Божого благословення в подальшій душпастирській праці.

 

 

Довідка

 

о. Марко Ярослав Семеген народився 25 червня 1980 р. Б. у місті Бережани, Тернопільської області.

У 1997 закінчив одинадцятий клас Бережанської загальноосвітньої школи №3. В цьому ж році вступив до Тернопільської Вищої Духовної Семінарії.

 

У 2002 був призначений архидуктором і префектом семінарії.

 

У 2003 отримав піддияконські свячення з рук єпископа Михаїла Сабриги.

 

У 2007 закінчив факультет Східних Церковних наук (секція Літургіки) при Папському Східному Інституті з титулом ліцензіат.

 

2007-2008 Прес-секретар Тернопільсько-Зборівської єпархії. Викладач літургіки в Тернопільській Вищій Духовній Семінарії, у Семінарії оо. Василіан в Брюховичах та Римо-католицькій семінарії в Городку.

 

31.08.2008 дияконські свячення з рук кир Василія Семенюка.

 

14.10.2008 ієрейські свяченя з рук кир Василія Семенюка.

 

20.10.2008 Розпочав докторат при Папському Східному Інституті.

 

3.02.2009 призначений стабільним професором Східних літургій при Римо-католицькій семінаріїї в м. Городку, Кам’янець Подільської дієцезії.

 

1.04.2009 призначений віце-парохом парафії святих мучеників Сергія і Вакха в Римі.

 

24.10.2010 нагороджений Золотим Хрестом.

 

 

Прес-служба УГКЦ в Італії
Джерело: www.chiesaucraina.it