//

У Кані Галилейській християни будують школу і парафіяльний центр

У Кані Галилейській було освячено наріжний камінь під будівництво нової школи та душпастирського центру для місцевої християнської спільноти. Територія для забудови належить Кустодії Святої Землі і розташована неподалік санктуарію Першого Чуда Ісуса.


Як інформує Радіо Ватикану, церемонія інавгурації відбулася під час щорічного паломництва до санктуарію в Кані Галилейській. Відпустову Службу Божу очолив о. П’єрбаттіста Піццабалла. Під час відправи більше 50-ти подружніх пар з Кани, Назарету та інших парафій Галилеї відновили свої подружні обіцянки. Після завершення Літургії кустодії Святої Землі благословив камінь під забудову Центру Першого Чуда Господа Ісуса. В проекті забудови передбачено трьохповерхову споруду середньої школи та багатофункціональний парафіяльний центр для місцевих християн.

На даний час в Кані існує дитячий садочок та початкова школа, якою опікуються сестри-францисканки. У цих закладах навчаються 280 дітей християн та мусульман. Проект середньої школи для 250 учнів є ще один виразом турботи про молоде покоління. Участь у вихованні та освіті молоді має основоположне значення для підтримки християнської спільноти на Святій Землі.


Сьогодні у містечку Кана, що розташоване на відстані 10 км. від Назарету, проживає близько 21 тисячі ізраїльських палестинців. Близько 18 тисяч з них – мусульмани, а решта –3 тисячі християн. Православна спільнота налічує 1200 осіб, греко-католиків там близько 1000, а католиків латинського обряду – 800. Душпастирським служінням серед католиків у цьому місті займаються францисканці.