//

"Я повернувся завдяки Івану Павлу II"

 

"Понтифікат Івана Павла II значною мірою посприяв моєму наверненню", - свідчить Вільям Одді, публіцист британського тижневика "Catholic Herald".

 

Колишній англіканський пастор, який на початку 90-х минулого століття, перейшов на католицизм, наполягає на тому, що він став католиком, не під враженнями від католицьких єпископів Англії, вплив на це рішення мала постать Івана Павла II. Тому тепер, як каже Одді, він ще більше радіє з того, що на 1 травня запланована беатифікація Кароля Войтили.

 

За словами журналіста, Іван Павло ІІ зробив більше будь-якого з інших пап двадцятого століття для захисту і підтвердження "безсумніву, незмінного і об'єктивного характеру вчення Католицької Церкви". "Він зробив навіть більше, ніж папа Пій X своєю чудовою енциклікою "Pascendi Dominici Gregis", тому що під час понтифікату Іванна Павла II модерністські впливи стали набагато потужнішими, ніж у перші роки цього століття", - зазначає Одді.

 

Колишній головний редактор газети "Catholic Herald", звертає увагу, що після періоду повного доктринального хаосу Папа Римський Іван Павло II рішуче нагадав, що Наука Церкви - це дар від Бога, а не винахід богословів. "Він раз і назавжди відсторонився від альтернативного навчання (Küng, Schillebeeckx) і в результаті надав можливість сотням тисяч некатоликів, як і я, що втомилися від невизначеності секуляризованих версій християнства, приєднатися до повного спілкування зі Святішим Отцем ", - підкреслює Одді.

 

"Ось чому звістку про його беатифікацію я сприймаю з великою радістю, бо завдяки цьому великому Папі я зміг повернутися додому", - додає журналіст.

 

Одді визнає, що хоча Папа Римський Іван Павло II був великим Папою, це не означає, що він зробив жодної помилки.

 

За матеріалами info.wiara.pl