//

Братові Папи виповнюється 88

15 січня виповнюється 88 років Георгу Ратцінгеру – старшому і єдиному братові Папи Бенедикта XVI. Окрім того, що Георг та Йосиф є братами, вони також близькі друзі, разом навчалися у семінарії і прийняли священичі свячення в один день.


Монс. Георг Ратцінгер народився 15 січня 1924 року в німецькому Плайскірхен. Вже у ранньому дитинстві у нього проявився талант до музики, і у віці 11 років він вже грав на церковному органі. У 1935 році вступив до нижчої семінарії, де професійно навчався музики.


У 1946 році обидва брати вступили до семінарії архиєпархії Мюнхена і Фрайзинга, де готувались стати священиками, а Георг продовжував навчатись музики. Після висвячення на священика у 1951 році Георг навчався церковної музики в Мюнхені і виконував священиче служіння  у єпархії.


У 1957 році, завершивши навчання, він став диригентом хору у рідній парафії у Траунштайн, а вже у 1964 році – хору катедри св. Петра в Ратизбоні «Regensburger Domspatzen». Разом з цим хором він записав платівки з творами церковної музики, їздив в турне по всьому світу і кожного року в турне по Німеччині. Цей хор співав також під час хіротонії Йосифа Ратцінгера у травні 1977 року, під час візиту до Німеччини британської королеви Єлизавети ІІ у 1978, а також під час візиту до Мюнхена Івана Павла ІІ у 1980.


Монс. Георг Ратцінгер пішов на пенсію з посади диригента у 1994 році. Він отримав численні нагороди та відзнаки.
ЗМІ знову привернули увагу до особи Монс. Георга після квітня 2005 року, коли його брата Йосифа обрали Папою Римським.


Георг відвідує брата Йосифа, Папу Бенедикта XVI, кожного літа, на Великдень та Різдво. Як інформує агенція Romereports.com, цього року вони планують разом відсвяткувати його день народження, слухаючи класичну музику – це їх улюблене заняття.