//

Призначено нового пасторального координатора для українців греко-католиків в Італії

Як повідомили в прес-службі УГКЦ в Італії, Єпископська Конференція цієї країни призначила нового душпастирського координатора для українських греко-католиків в Італії. Ним став о. Марко Ярослав Семеген з Тернопільсько-Зборівської Єпархії УГКЦ. Призначення відбулося у зв’язку з закінченням мандату попереднього координатора о. Олександра Сапунка, який виконував це служіння від 2005 року.

 

У довідці прес-служби УГКЦ в Італії пояснюється, що Пасторальний координатор вибирається з-поміж духовенства Церкви до якої належать іммігранти, та, за згодою Глави даної Церкви, призначається Єпископською Конференцією Італії для співпраці із Фундацією «Мігрантес» – інституцією Єпископської Конференції Італії, яка займається пасторальною опікою італійських емігрантів у світі та іноземних іммігрантів в Італії.

 

Отець Марко Ярослав Семеген, який від квітня 2009 року виконує служіння Віце-пароха в українській парафії святих Сергія у Вакха у Римі, знайомий також нашим радіослухачам. Під час навчання у Римі у 2006-2007 роках він співпрацював з нашою редакцією як диктор та автор деяких тематичних передач, а повернувшись на навчання до Вічного Міста, отримавши у жовтні 2008 року ієрейські свячення, неодноразово служив недільну Божественну Літургію та виголошував проповіді в каплиці Благовіщення Ватиканського Радіо.

 

Джерело: Радіо Ватикан