//

Католики Індонезії святкують відкриття нової церкви поблизу Джакарти

Нова церква, присвячена св. Лаврентію, буде відкрита в середині січня в архиєпархії Джакарти. Ця подія є приводом для радості індонезійських католиків і підтвердженням відносного миру і гармонії між конфесіями у столиці країни.
"Церква зможе вмістити до двох тисяч чоловік, у той час як вже зареєструвалося понад  10 тисяч. В найближчій (6 км.) парафії св.Моніки зареєстровано 23 тисячі вірних ", - розповідає агентству AsiaNews пара молодят.


Парафіяльна церква св. Лаврентія розташована в кварталі Алам Сутера в Серпонге, на відстані 25 км. від центру Джакарти, і ввійде під юрисдикцію столичної архиєпархії. Початковий проект сходить до 2004 році і належить священику-каміліанцю, о. Відьосухарджо, який енергійно просував ідею будівництва нового храму.


Пройдено довгий шлях у сім років між отриманням дозволів і пошуками коштів. Спочатку майбутній прихід св. Лаврентія задумувався лише як "невелике місце поклоніння".


Створена 15 років тому, парафія св. Моніки зібрала вірних з різних районів, зробивши необхідним будівництво нових церков, які могли б вмістити велику кількість людей, що беруть участь у недільних і щоденних богослужіннях та з нагоди головних церковних свят.


З плином років так виникли парафії св. Оділії і св. Олени. Парафія св. Лаврентія стане третьою у цій зоні.

 

За матеріалами radiovaticana.org