//

Церква США про нову культуру покликань

Церква у Сполучених Штатах розпочала Тиждень Турботи про Покликання. Як повідомляє Радіо Ватикану, глава єпископату цієї країни Архиєпископ Тімоті Долан зауважив, що "католикам у засобах масової інформації постійно повторюють про кризу покликань".


Як зазначив Архиєпископ Нью-Йорка, дискусія на тему покликань не може бути обмежена лише  покликанням до священства. Він вважає, що для відродження сімейної та суспільної турботи особами, покликаними до різних станів духовного життя, необхідна зміна культури.

 

"Коли я думаю про культуру покликань, я маю на думці ситуацію, в якій молодь заохочують виконувати Божу волю і зміцнюють у бажанні бути священиком. Я сам виріс у такій культурі. Мене оточувала  турбота парафіяльних священиків, вчителів, родичів, сусідів. Навіть не-католики повторювати мені, що бути священиком чудово. Саме такої культури покликань потребує Церква", – сказав американський прелат.

 

Архиєпископ Тімоті Долан також визнав, що теперішня культура знеохочує покликання. І на жаль, навіть у сім'ях часто трапляється таке відношення. "Навіть якщо сім'я не заперечує проти покликання сина, то часто вона залишається байдужою. Рідко священство, з'являючись у сім'ї, переростає у навернення її членів. Часто сім'я виявляється безпорадною щодо покликання, засмученою, вибитою з рівноваги. Трапляються навіть випадки, коли намагаються змінити спосіб думання семінариста. Проте, трапляються чуда , коли батьки, бачачи щасливого сина, оточеного дружбою людей, які поділяють його переконання і цінності покликання", – сказав митрополит Нью-Йорка.