//

Глобалізація піднімає нові мури

Кардинал Оскар Родрігес Марадіага з Гондурасу висловив стурбованість у зв'язку з наслідками глобалізації. Президент "Карітас Інтернаціоналіс" говорить, що вона зводить між країнами та культурами "нові мури", а також поглиблює вже й так "глибоку прірву" між багатими і бідними.

 

"Було б помилково вважати, що економічне зростання йде на користь усім людям,"- сказав кардинал Марадіага на Форумі Дон Боско, що відбувається у Бонні. На його думку, праця і творчість бідних як і раніше безсоромно використовуються в службі багатим.

 

У той же час президент "Карітас Інтернаціоналіс" висловив жаль з приводу того, що зі світової економічної кризи не було зроблено жодних висновків і що й надалі система прагне до максимального збільшення прибутку замість того, щоб забезпечувати робочі місця.

 

За словами кардинала Марадіага, падіння, яке нещодавно пережила світова економіка, також показало, що банки і значна частина економіки мають зобов'язання не по відношенню до своїх дрібних заощаджень і ринку праці, а по відношенню до великих підприємців і акціонерів.

 

За матеріалами ekai.pl