//

Президент Тайваню до Папи: повага до свободи віросповідання є китайською традицією

"Повага свободи віросповідання є однією з давніх китайських традицій", - написав президент Тайваню до Папи у відповідь на цьогорічне Послання на Всесвітній день миру. Ма Ін-цзю - католик, а Ватикан - єдина країна в Європі, яка все ще підтримує дипломатичні відносини з Тайванем.

 

Пишучи про китайську повагу до релігії, президент подає приклад того статусу, який отримала у XIX ст. католицька базиліка Непорочного Зачаття на Тайвані. За наказом імператора до базиліки ставились з такою ж пошаною, що й до конфуціанських храмів. На практиці це означало, що кожен офіцер, солдат і цивільний, які їхали попри неї, мусіли злізти з коня, з тим щоб тим вшанувати святиню.

 

Ця гарна традиція поваги до релігії зобов’язує в Тайвані і сьогодні - підкреслив президент. Ма Ін-цзю також запевнив повну підтримку усього, про що Папа пише у своєму посланні з нагоди Всесвітнього дня миру. Визнання свободи віросповідання - стан глибокої поваги людської гідності, - підкреслює президент Тайваню, посилаючись на тему папського послання.

 

За матеріалами Radio Watykańskie