//

"Octava Dies". Чому Мексика?

О. Федеріко Ломбарді, голова прес-служби Святого Престолу і Ватиканського радіо, нагадав, що в перший день нового року, єпископи Мексики та Куби оголосили програму подорожі Папи до своїх країн. "Не треба багато роздумувати про причини візиту на Кубу, тому що ювілей Діви Марії з Каридад  дель Кобра сам вписався в історичну і політичну ситуацію на великому Карибському острові. Однак, буде справедливим зосередитися на багатьох мотивах і значення мексиканської частини подорожі Понтифіка », - зазначає о. Ломбарді у своїй щотижневій рубриці "Octava Dies".

 

Він підкреслив, що 12 грудня, відзначаючи торжество Діви Марії з Гваделупи в базиліці св. Петра, Папа висловив бажання взяти участь у святкуваннях двохсотліття незалежності країн Латинської Америки і багато говорив про "шлях інтеграції" цього "дорогого йому континенту" і "його важливої ролі в світовому контексті", вказуючи на перспективи по-справжньому людського розвитку і "континентальної місії" у справі "нової євангелізації".

 

"Таким чином Папа вирішив зустрітися з найчисленнішим з іспаномовних народів, щоб продовжити їх святкуванні, разом з представниками латиноамериканських єпископатів, саме в" Парку двохсотліття "збудованому в географічному центрі Мексики, біля підніжжя пагорбу Кубілет, на якому знаходиться санктуарій Христа Царя, який в свою чергу, духовно обіймає всю країну ", - сказав італійський єзуїт.

 

О. Ломбарді запитує: "Хто може залишитися байдужим до любові мексиканців до Папи, чи до їх ентузіазму, коли вони приїжджають, щоб відвідати Святійшого Отця в Римі? Хто не пам'ятає з якою щирістю вони приймали Івана Павла II під час його п'яти подорожей протягом життя, і тепер, коли його реліквії здійснюють паломництво по країні? "

 

"Двадцять років тому, встановлюючи дипломатичні відносини з Апостольською Столицею, Мексика визнала існування глибокої католицької душі свого народу. Папа Бенедикт XVI відчував, що йому необхідно відвідати Мексику, і побажав обрати місце, до якого його попередник не зміг доїхати ", - говорить священик.

 

О. Ломбарді зазначає, що таким чином видно, що та сама місія продовжується і розвивається. "Його подорож може стати імпульсом для подолання бідності, а також для народження  надії і встановлення  миру для Мексики та всієї Латинської Америки", - сказав директор Ватиканського радіо.

 

За матеріалами radiovaticana.org