//

На Різдво владика Ігор закликав "Довіритися Богові"

«Маємо велике право й необхідність радіти разом із убогими простими пастухами народженням Сина Божого. Вони спішили поклонитися, віддати належну шану до кінця незнаній і незбагненій таємниці, яка укрилася у їхній знахідці перед Марією і Йосифом у особі маленького, щойно сповитого дитятка Ісус, яке лежало у яслах», - саме з такими словами Різдвяної гомілії, звернувся до усіх вірних, під час святкового богослужіння у Архикатедральному Соборі Святого Юра, Високопреосвященний владика Ігор, Митрополит Львівський УГКЦ.

 

Владика Ігор очолив Божественну Архиєрейську Літургію у співслужінні із Вископреосвященним Архиєпископом - Митрополитом Львівським, Мечиславом Мокшицьким РКЦ та Преосвященним владикою Венедиктом, Єпископом-помічником Львівської архиєпархії УГКЦ. Протягом двох годин вірні мали можливість дивитися різдвяне богослужіння у прямому ефірі 12 каналу Львівського телебачення.


Митрополит Львівський закликав відкинути життєві клопоти і мисленно перенестися до ясел народженого Бога, де убогі пастушки возносять славу Господу. Згідно слів архієрея, сьогодні більшість людей перебуває у досить хиткому фінансовому становищі, а Україна потерпає від кризи. «Встати із колін вдасться лише тоді, коли спільно піднімемо руки до Бога, щоб захистив наш народ від біди та нещастя – сказав владика Ігор. - Ми віримо у те, що Господь рядить світом, а люди - тимчасові, які міняються і прийдуть кращі у наше суспільство. Чому говорю про це сьогодні, у день великого свята Христового Різдва? Тому, що Бог близький нам своєю убогістю та своєю простотою життя. Він народився сповитий пеленами поза містом Вифлеємом, в дорозі по  перепису населення».

 

«Хай відроджується у наших серцях віра, надія, любов до Бога та ближніх. Відкиньмо зло, гріх та образи. Переповнені вірою, як і в свій час пастушки, ми прийшли до церкви, щоб віддати нашому Месії - доземний поклін із глибини нашої душі, бо «в людськім тілі Божий Син прийшов нині у Вифлеєм…», - побажав на завершення Високопреосвященний владика Ігор.

 


Прес-служба Львівської архиєпархії