//

Архиєпископ Фізікелла закликає до проповідування в гіпермаркетах

9 січня в Ватикані пройде ІІ зустріч архиєпископів і відповідальних за місіонерську діяльність у великих містах. У форумі візьмуть участь представники дванадцяти великих міст Європи, а однією з його цілей буде обговорення ідеї євангелізація  в комерційних центрах, наголошується в сьогоднішньому номері "L'Osservatore Romano". "Дон Боско, якби жив сьогодні, напевно пішов би в магазини, щоб шукати свою" молодь ". Сучасні світські «храми» на околицях міст сьогодні стали місцями зустрічей і розваг. Комерційні центри поступово зайняли місце площ і гуртків. Вони стали такою реальністю, яку не можна ігнорувати тим, хто займається душпастрирською діяльністю ", - наголошується у виданні.

 

Згадується також, що архиєпископ Ріно Фізікелла, глава Папської ради з нової євангелізації, напередодні Різдва Христового служив св. Літургію в одному з комерційних центрів на околиці Риму, а 3 січня архиєпископ Туринський, звернувся із закликом відкрити ораторії в місцях присвячених споживацтву.

 

"Якщо ми не хочемо, щоб нова євангелізація стала лише порожнім слоганом необхідно ясно окреслити також "нові форми пастриства в різних середовищах ", - підкреслив в інтерв'ю" L'Osservatore Romano " Ріно Фізікелла. Єрарх зазначив, що сьогодні комерційні центри стали місцем у якому проводять час родини і молодь, а не тільки купуються або продаються речі. "Кожен комерційний центр знаходиться на території будь-якої громади, і є простором для нової євангелізації, яку настоятелі не можуть ігнорувати", - сказав архиєпископ Фізікелла.

 

За матеріалами radiovaticana.org