//

Великобританія: антиазартна коаліція Церков

Антиазартну коаліцію створили британські церкви і релігійні об'єднання. Впродовж останніх чотирьох років кількість осіб, залежних від гри на гроші, зросла на 50 відсотків. 


За повідомленнями Радіо Ватикану, Церкви оцінюють, що таких осіб є 450 тисяч. Статистика стає ще трагічнішою, якщо врахувати, що частиною цієї групи є молодь. У Сполученому Королівстві  азартні ігри є легальним промислом і не підлягають віковому обмеженню. На думку релігійних організацій, які займаються терапією і допомогою постраждалих родин, необхідною є термінова реформа закону про азартні ігри, щоб обмежити негативні соціальні наслідки.


Очолює антиазартну коаліцію Армія Порятунку. Вона закликає до більшої відповідальності місцевих органів влади, які надають ліцензії на встановлення ігрових автоматів. Вони  дуже часто з'являються в районах, де проживають безробітні і найбільш постраждалі від кризи люди. Британські Церкви рекомендують заборонити азартні ігри для підлітків, як це практикується у інших країнах Європейського союзу.