//

Новорічні послання іспанських єпископів

Родина, молодь і мир – основні теми новорічних послань католицьких єпископів Іспанії. Свою близькістьі солідарність вони висловлюють тим, які найбільше відчувають наслідки кризи. Єпископи закликають до взаємної допомоги та солідарності.


«Часто говориться, що молодь є надією світу, а також надією Церкви. Зовсім не легко підтвердити це висловлення тепер, беручи до уваги сучасну молодь і виклики, які стоять перед нею у сучасному суспільстві. Один з них – серйозна проблема безробіття серед молодих людей. Воно досягає цифр, які заставляють засоромитись нам, дорослим, у суспільстві настільки несправедливому до молодих членів» - пише кардинал Луїс Мартінес Сістач з Барселони. У його єпархії Карітас створила спеціальну програму «Безробітна молодь», щоб в міру своїх можливостей допомогти у формації і пошуку праці молодим іспанцям.


Важливим викликом для молоді є боротьба з «несправедливістю і корупцією», а також участь у «побудові світу, де не просто не буде воєн, але де запанує справедливість, правда і любов» - підкреслює Архиєпископ Франціско Гіл Еллін з Бургоса.


Єпископи закликають також до «поєднання на землі басків», а Архиєпископ Севільї заохочує вірних на початку нового року до більшої емісійної заангажованості як у Іспанії, так і закордоном. 

 

За матеріалами Radio Watykanskie