//

Велике свято сім'ї у Мадриді

30 грудня в центрі Мадрида зібралося кілька тисяч католиків, щоб вшанувати урочистість Святого Сімейства. Літургію очолив Архиєпископ Мадрида кардинал Руоко Варела. Під час Літургії єрарх прочитав послання Папи до учасників зустрічі, в якому Бенедикт ХVI закликав родини визнати Церкву своїм провідником у житті та не здавалися під натиском "світових сил, які загрожують великим цінностям сім'ї".

 

"Сім'я має брати участь у місії Церкви", – зазначив Святіший Отець. Понтифік нагадав, що Ісус вчився людському способу життя в будинку в Назареті. "Він прийшов у світ у сім'ї, в якій Марія і Йосип хотіли для ближнього всього найкращого", – написав Папа.

 

Урочистість в Мадриді була підготовкою до Всесвітньої зустрічі сімей, яка відбудеться в італійському Мілані 2012 року. На закінчення Літургії прочитали лист голови Папської Ради у справах сім'ї, який запросив іспанські родини взяти участь у цьому заході. "Ваша присутність переконає багатьох у тому, що сім'ю можна створити, що можливо жити згідно з тим планом сім'ї, який нам дав Бог", – написав кардинал Енні Антонеллі

 

За матеріалами radiovaticana.org