//

Французький Сенат відхилив законопроект, що дозволяє евтаназію

Французький Сенат відхилив поправку до чинного законодавства, яка дозволила б будь-якому дорослому громадянинові країни просити для себе «швидкої і безболісної смерті», повідомляє CNS.

 

Відповідно до пропонованої поправки до Закону про етику біологічних досліджень, французькі громадяни були б наділені правом отримати від медиків допомогу при добровільному відході з життя «в граничному віці або при серйозній і невиліковній хворобі, що викликає фізичний чи психологічний біль». «Право на смерть» застосовувалося б у випадках, коли біль «не може бути полегшений або вважається нестерпним».

 

Під час засідання Сенату, що проходило 26 січня і під час якого проходили дебати щодо питання про внесення поправки, що дозволяє евтаназію, групи віруючих-християн провели пікет, протестуючи проти абортів і евтаназії, під час якого близько 700 чоловік зображали мертвих.

 

У листі, який 25 січня скерував членам Сенату представник Конференції французьких католицьких єпископів монсеньор Бернар Подвін (Bernard Podvin), сказано, що «речі, що зачіпають найбільш інтимні, внутрішні і священні сфери та екзистенціально вразливі місця», не повинні бути узаконені. Єпископи різко виступили проти внесення до законодавства поправки про евтаназію і закликали католиків написати на ім'я сенаторів послання з вираженням протесту з приводу планованих змін в законодавстві, що, можливо, у результаті і вплинуло на рішення Сенату Франції.

 

Джерело: Седмица.Ru