//

Всенічне молитовне чування за мир у родинах та між народами на площі Святого Петра у Ватикані

У суботу 31 грудня 2011р., о 23.30 місцевого часу, перед вертепом на площі Святого Петра у Ватикані розпочнеться всенічне молитовне чування за мир у родинах та між народами, організоване Рухом Родинної Любові, яке триватиме до 7 години ранку. Молитовне чування відкриє кардинал Джованні Лайоло, вислужений Президент Папської Комісії у справах Ватиканської держави. Мета молитовного чування – молитися за мир в серцях, в родинах і між народами.

 

Асоціація «Родина – маленька Церква» – «Рух Родинної Любові» – це мирянська організація, що була заснована у Римській дієцезії отцем Стефано Тардіні, що є їхнім духовним провідником. Рух Родинної Любові займається душпастирством та підтримкою молодих сімей, а приналежні до Руху катехити проводять передподружні курси для наречених, приготування до Святої Тайни Хрищення, катехизують дітей. Рух Родинної Любові діє також і в деяких парафієх Л'Аквіли та в Мілані.

 

Напередодні Нового року цей рух організовує всенічне молитовне чування за мир. У Римі це чування буде відбуватись уже дев'ятий з черги раз, в місті л'Аквіла –другий, а в Мілані – вперше та буде ще одним етапом приготування до Всесвітньої зустрічі сімей, що проходитиме там у травні-червні наступного року.

 

Учасники молитовного чування отримають запалені свічки, які покладуть біля шопки, як знак світла і надії, представляючи Господеві та Пресвятій Родині сподівання та радості кожної людської родини. Опівночі різними мовами буде прочитане побажання щасливого Нового Року світла, миру та спокою». Вранці учасники молитовного чування візьмуть участь у Божественній Літургії, яку в базиліці Святого Петра у Ватикані відслужить Вселенський Архиєрей Бенедикт ХVІ.

 

Джерело: Радіо Ватикан