//

Мир - справа всіх християн

Про потребу співпраці між усіма християнами у взаємному визнанні та довірі наголосив Папа Бенедикт ХХІ, приймаючи членів Міжнародної змішаної комісії з богословського діалогу між Католицькою Церквою і Східними Церквами: коптською, ефіопською, сирійською, вірменською і сиромалабарською.

 

Святіший Отець нагадав, що перший етап цього діалогу відбувся 2003-2009 роках, коли за участю всієї групи Східних Церков був створений спільний документ - "Природа, Конституція та Місія Церкви". Він підкреслив аспект загальних еклезіологічних засад і вказав на проблеми, що вимагають подальшого відображення в наступних етапах діалогу. Незважаючи на 1500 років розділення ми знаходимося в згоді щодо сакраментальної природи Церкви, апостольської спадкоємності в служінні священиків і необхідності свідчити Євангеліє в сучасному світі.

 

На другому етапі Комісія досягне - в історичній перспективі - шляхів вираження спілкування Церкви протягом століть. Під час наради в Римі йдеться саме про спілкування і комунікацію, які існували між Церквами до середини п'ятого століття і роль монашого покликання в житті Церкви у перші століття.

 

"Ми сподіваємося, що ваші богословські роздуми призведуть наші церкви не тільки до глибшого взаєморозуміння, а й сприятимуть впевненішому продовженню нашого шляху до повної єдності, до якої ми покликані волею Христа. В цьому намірі ми спрямовували наші молитви під час тільки що завершеного Тижня молитов про християнську єдність", - нагадав Папа.

 

Бенедикт XVI зазначив, що багато з його гостей походять з регіонів, в яких окремі християни і християнських громади стоять перед лицем випробувань і труднощів, які є причиною глибокої стурбованості для всіх послідовників Христа. "Усі християни повинні працювати разом у взаємному визнанні та довірі, щоб служити справі миру і справедливості", - сказав Святіший Отець.

 

За матеріалами ekai.pl