//

Понад 2,5 млн. віруючих цього року взяли участь у зустрічах з Папою

Префектурою папського дому опублікована статистика 2011 року. Протягом 2011 року в різних зустрічах, які проводив Бенедикт XVI з Божим людом, взяла участь 2553800 чоловік. Це більше, ніж у попередні три роки.

 

Як відзначає Ватиканська дикастерія, півмільйона були прийняті Святійшим Отцем на загальних і спеціальних аудієнції, близько мільйона віруючих взяли участь у літургійних відправах під головуванням або за участю Папи Римського і в півтори рази більше - в молитвах "Ангел Господній" та Regina Coeli". Ці дані говорять лише про кількість віруючих, які приходили до Папи до Ватикану або літню резиденцію Кастель Гандольфо. У них не входять зустрічі, уточнює Префектура, пережиті разом з Понтифіком людьми різних національностей і віросповідань під час його Апостольських подорожей по Італії та за її межі.

 

У повідомленні Префектури уточнюється, що ці цифри зроблені на основі заявок для участі та квитків (завжди безкоштовних), за якими пропускають на асамблеї вірних для зустрічі із Наступником Петра.

 

У повідомленні йдеться, що найбільша кількість віруючих в цьому році зібралася 1 травня, на церемонії беатифікації папи Івана Павла II.

 

За матеріалами radiovaticana.org