//

Тезе: 35 Європейська зустріч молоді пройде в Римі

У Берліні триває зустріч молоді з різних країн Європи. Крім молитов і співів молодь проводить зустрічі на різні теми. Вплив християн на об'єднану Європу - це тема, яка дуже охоче піднімається в робочих групах.

 

Організатори форуму дуже задоволені присутністю в Берліні численної молоді зі Східної Європи, особливо з Білорусі та України. З учасниками заходу зустрівся заступник Бундестагу Вольфганг Т'ерсе. Політик запропонував для обговорення питання: якою ми хочемо бачити Європу, бо для більшості її мешканців християни є стовпами політичної реальності.

 

"У стародавні часи Європа була заснована християнами. Сьогодні, в часи Європейського Союзу, наша зустріч надає Берліну ще більшого християнського образу ", - сказав політик. Він зазначив, що сьогодні столиця Німеччини не поділяється на східну і західну частину, є багатонаціональною. "Сьогодні Берлін стає все більш атеїстичним містом. Тому зустріч, організована спільнотою Тезе,  дуже добре підходить для осмислення ролі цього міста ", - сказав заступник Бундестагу.

 

Християнські корені свого континенту молодь обговорить також через рік в Римі, куди Бенедикт ХVI запросив їх на чергову зустрічі. Вічне Місто вже три рази приймало учасників Європейської зустрічі молоді: в 1980 р., 1982 і 1987 роках.

 

За матеріалами radiovaticana.org