//

Португальський кардинал не вірить політикам

Патріарх Лісабону, кардинал Хосе да Круз Полікарпо, в інтерв’ю для португальського радіо TSF висловив своє негативне ставлення  до місцевого політичного класу. На його думку, для християнина, котрий свідомий своєї віри, сьогодні «надзвичайно важко займатися політикою». Він також зазначив, що рівень моралі серед теперішніх політиків Португалії є надто низьким.


Кардинал закликав суспільство до єдності та солідарності у важкому періоді кризи, а політиків – дбати про загальне добро. «Якби всі мешканці цієї країни, включно із політиками, йшли до цієї мети, то Португалія стала б набагато справедливішою країною» – говорив кардинал стосовно серії афер за участю політиків, які стали відомими цього року.


Лісабонський провідник Католицької Церкви зазначив, що наступного року найбільшим викликом для португальського суспільства буде «перехід на більш скромний спосіб життя».


Він також говорив про багато важливих речей, які Католицька Церква робить в громадському житті Португалії. «Про це служіння, яке є дуже дешевим для держави, не слід забувати» – додав Патріарх Лісабону.


75-річний кардинал, глава Конференції єпископів Португалії, був висвячений на єпископа у 1978 році. Патріархом Лісабону став у 1998 році, а до кардинальської гідності у 2001 році його підніс папа Іван Павло ІІ.


За матеріалами wiara.pl