//

Латвія готова організувати Всесвітні Дні Молоді

У середу Рада з духовних справ при прем'єр-міністрі підтримала ініціативу щодо проведення в Латвії Всесвітніх Днів Молоді 2015 року.

 

Найближчим часом Латвія надішле офіційну заявку до Ватикану. Як відомо, цей великий захід проводиться раз на два роки з ініціативи Папи Римського.

 

Вперше Всесвітні Дні Молоді організував Іван Павло II у Римі 1984 року. Захід передбачено для молодих людей з усього світу, які прагнуть поглибити свою християнську віру.

 

У серпні 2011 року Всесвітні Дні Молоді проходили у Мадриді. Згідно з офіційними даними, кількість учасників склала близько 1 млн. осіб, проте заключне богослужіння відвідали близько 2 млн. учасників. У 2013 році молодь з усього світу прибуде до Ріо-де-Жанейро.

 

За проведення Днів Молоді у Латвії активно виступає Архиєпископ Римо-Католицької Церкви Збігнєв Станкевич. На його думку, у проекті могли б брати участь також Естонія, Литва та прикордонні райони Росії та Білорусі.

 

Зазначимо, що в Латвії ще ніколи не проводилися настільки масштабні міжнародні заходи. Витрати на проведення Всесвітніх Днів Молоді покривають, здебільшого, коштом приватних пожертв.

 

За матеріалами: baznica.info