//

У Нігерії тривають криваві напади

У штаті Плато, в Нігерії, за допомогою мачете вбили християнську сім’ю з чотирьох осіб. Місцева радіостанція повідомила, що жертви належали до племені бером, а підозрюваним у різанині є представник племені фулані, що пов'язане з послідовниками ісламу. Штат Плато, розташований недалеко від колишньої столиці країни – Абуджі, є кордоном між Північчю, де живуть переважно мусульмани, та християнським Півднем. Цей акт насильства сприймається швидше як прояв місцевих непорозумінь, а не як симптом кризи в національному масштабі. Правда, це вже другий такий напад. У неділю, в столиці штату Джос, у церкві стався вибух, де загинув міліціонер.

 

Католицька Церква Нігерії нещодавно висловила стурбованість, що безпорадність держави може призвести до спалаху релігійних воєн і дестабілізації африканської країни. Вона також вимагає справедливості щодо різдвяних вибухів у католицьких церквах, які здійснили екстремісти з Ісламським угрупуванням Боко Харам.

 

Ескалація напруженості у взаєминах між християнами і мусульманами активізувалися внаслідок позавчорашнього вибуху на півдні Нігерії. Місцева міліція повідомила, що малий заряд вибухової речовини викинули з машини до коранічної школи. Унаслідок цього травми отримали шестеро дітей та один дорослий.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie