//

Патріарх Єрусалиму: "арабська весна" показала виклики для Святої Землі

Латинський Патріарх Єрусалиму Ариєпископ Фуад Туаль під час Різдвяних свят закликав до миру і злагоди на Близькому Сході та у Північній Африці. Єрарх зазначив, що в сьогоднішній ситуації ніхто не може залишатися тільки глядачем. В інтерв'ю для Ватиканського радіо Патріарх сказав, що жителі Близького Сходу вимагають такого миру, який у Вефлеємі проголошували Ангели. "Ми прагнемо, перш за все, миру в серцях, в сім'ях, особливо в тих, які розділені; миру в серцях відкинутих і самотніх людей".


Патріарх висловив сподівання, що заворушення і революції, які відбуваються на Близькому Сході, принесуть в цей регіон справедливість і мир, велику демократію і повагу до гідності людини. "Те, що ми називаємо "арабською весною " наповнило нас радістю, але представило також виклики, пов'язані з приналежністю до цієї землі", - сказав Архиєпископ Туаль. Він закликав усіх вірних молитися за Святу Землю і Єрусалим. Патріарх запросив вірних прибувати до Святої Землі, щоб спільно молитися за мир у світі.


Цього року на свято Різдва Христового у Вифлеєм прибуло близько 120 тис. прочан. Під час святкового періоду влада Ізраїлю спростила контроль для паломників і жителів регіону на кордоні з Палестинською автономією.