//

Розпочав функціонувати сайт Департаменту Патріаршої курії у справах душпастирства силових структур України

У всесвітній мережі Інтернет почав функціонувати веб-портал Департаменту Патріаршої курії у справах душпастирства силових структур України, метою якого є інформування представників капеланських стуктур, широкого кола громадськості, інших зацікавлених осіб щодо стану та перспектив душпастирської опіки особового складу у Збройних Силах та інших військових формуваннях України, висвітлення актуальних питань капеланської діяльності й активної комунікації з окреслених питань задля покращання її якості та ефективності.

 

На сайті можна ознайомитися з основними напрямами діяльності Департаменту, дізнатися про структуру капеланства в Україні та відповідальних за цю роботу в єпархіях та екзархатах.

 

Представлена співпраця з Міністерством оборони України, Генеральним штабом Збройних сил України та структурними підрозділами Збройних сил України, іншими військовими формуваннями. Відвідувачі мають змогу ознайомитися з історією розвитку капеланства в українському війську. Цікавим додатком до інтернет-представництва Департаменту є блоги отців-капеланів, на яких вони діляться власними думками, породженими їх душпастирським служінням для військовослужбовців, а також викладають необхідну, на їхній погляд, інформацію для вільного доступу.

 

На веб-сторінці подані статті та основні офіційні документи, якими регламентується військово-релігійна співпраця, що спрямована на задоволення релігійних потреб військовослужбовців.

 

Планується введення на сайт розділу «Актуальні інтерв’ю», що висвітлюватиме сучасний стан роботи капеланів та порушуватиме важливі питання на шляху до створення в Україні інституту військових капеланів.

 

Щиро заохочуємо всіх відвідувати офіційний сайт Департаменту для ознайомлення чи використання зібраних матеріалів з метою покращення душпастирської опіки військовослужбовців та цивільного персоналу силових структур України, підвищення ефективності капеланської діяльності.

 

Адреса веб-сторінки: www.kapelanstvo.org.ua.

 

 

Для Департаменту інформації повідомила Соломія Щур

Джерело: www.ugcc.org.ua