//

У США все більша кількість священиків – іноземці

Цього року третина семінаристів, що приймуть священичі свячення в єпархіях США, не є американцями. Зараз у семінарії від 20 до 30 відсотків семінаристів з інших країн. Наприклад, в Архиєпархії Детройту є 293 священиків, половина з них – іноземці.

 

Аналіз єпископату США показує, що є значні зміни серед походження священиків, які служать у місцевих єпархіях. Раніше іноземці служили в церквах для емігрантів з Німеччини, Італії, Польщі та Франції. Тепер іноземні священики, що працюють в американських парафіях, стикаються з культурою, відмінною від тієї, в якій вони були виховані, а також вживають англійську мову в пастирському служінні.

 

Молоді священики до США прибувають в основному з шести країн: Індії, В'єтнаму, Мексики, Філіппін, Польщі та Ірландії. Є також священики з Африки. Американська паства позитивно ставиться до нових душпастирів і намагається допомогти їм адаптуватися до нових реалій.


На разі іноземні священики допомагають вирішити проблему невеликої кількості місцевих покликань, що провокує закриття парохій або їх об’єднання.


Єпископи США прагнуть, щоби в країні був створений соціальний клімат, в якому зросте кількість місцевих покликань.

За матеріалами: Radio Watykańskie